PROMOTIE

Consultatie Ginecologie + Ecografie Endovaginala + Ecografie Mamarala numai 250 lei;


Pentru programari si informatii suplimentare la nr. de tel: 0245 222 203 sau 0245 222 204

Anatomie Patologica

Anatomia patologică este o ramură a patologiei care se ocupă cu diagnosticul bolilor pe baza studierii schimbărilor macroscopice si microscopice a celulelor si a țesuturilor, suferite de pe urma unei stări patologice.


Examenul anatomopatologic reprezinta cea mai fidela si indispensabila investigatie pentru diferentierea leziunilor de tip benign sau malign.
O ramură care se ocupă la un nivel sub microscopic și care întregește datele obținute prin metodele anatomiei patologice este biologia moleculară.


Procedee de examinare:

 • Examenul macroscopic este examenul făcut cu ochiul liber, sau cu ajutorul unui dermatoscop. Prin aceasta examinare se apreciază dimensiunile organului/leziunii, modificările de formă, culoare, volum, greutate, consistență ale organului, precum și gradului și întinderea modificărilor suferite de țesuturile bolnave în comparație cu țesuturile sănătoase. Recoltarea de probe pentru examinare microscopică se face atât din regiunile afectate cât și din regiunile aparent normale.
 • Examenul microscopic se face prin examinare la microscop a fragmentelor recoltate examinate ca atare sau folosind diferite metode de prelucrare și colorare histopatologică.
 • Book Time

 • DR SAFTA DANIELA
  MEDIC PRIMAR ANATOMIE-PATOLOGICA

  PROGRAM : la cerere

  - Examen Babes Papanicolau
  - Examinarea microscopica a diverselor fragmente tisulare post biopsie
Login to post comments
sus

© 2011 VallerianaMed . Project Management and Development by CRE8 DESIGN & BRANDING Consultancy GmbH.